Vi är CoffeeCow!

Vi har en önskan att sprida glädje och skapa möten var vi än är. Verktygen vi använder är kaffet och framför allt kafferyggsäcken. För att glädjen ska kunna nå både privatpersoner och företag har vi två inriktningar. Det mobila kaféet där vi säljer kaffe direkt till kunder och marknadsföringsbyrån där vi hjälper företag att marknadsföra sig med vår (och kaffets) hjälp.

Det mobila kaféet

Med kafferyggsäckar når vi ut till alla! Vi når de som sitter längst bort i parken, de som inte vill stå i den långa kön och de som fortfarande småslummrar i sitt tält på en festival. Vår styrka ligger i vår mobilitet och vilja att nå ut till ALLA med en kopp kaffe.

Marknadsföringsbyrån

En stor del av vår verksamhet är marknadsföringsuppdrag. När vi ska marknadsföra andra brandar vi om vår utrustning och bjuder på kaffe i det företagets namn. En kopp kaffe gör inte bara folk glada utan får de också att stanna till. Det perfekta tillfället att diskutera företagets tjänster eller produkter.

Så började allt

Idén till CoffeeCow föddes när Johannes studerade nationalekonomi vid Stockholms Universitet. Rasterna var korta och alla ville ha kaffe. Istället för att sitta i solen och dricka sitt kaffe tvingades Johannes och hans kursare att spendera hela rasten i kö.

Johannes och en kursare började fundera kring vad man skulle kunna göra för att lösa problemet. Medan de står och diskuterar öppnas en dörr bakom dem. En person kommer ut och frågar vad de sysslar med. Johannes och hans kursare berättar om sina tankar. Personen visar sig då jobba med att hjälpa studenter starta upp företag. Johannes och hans kursare hoppar på tåget och börjar lägga grunderna för vad som idag är CoffeeCow.

För oss är mötet målet

Kanske har du stött på oss på gator och torg genom åren? För oss på CoffeeCow handlar allt om att skapa goda möten. Självklart över en kopp kaffe! Vi har alltid kaffe som är fairtrade och KRAV-märkt. Varje gång vi är ute känns det som att vi får kvitto på att det är en värdefull tjänst. De allra flesta blir varma och glada. Det får oss att fortsätta!

Denna vision har tagit oss till festivaler och event runt om i Sverige och Norden. Genom alla dessa år har vi haft lyckan att nå över en miljon människor med kaffe och värme. Vi hoppas att vi har många fler möten framöver!


Johannes Mårlöv, CEO & grundare av CoffeeCow