08 - 667 50 40

Vad är Event Marketing?

Event Marketing är ungefär vad det låter som - att marknadsföra sig på event. T ex: bemanna en monter på en mässa, anordna ett happening på en allmän plats eller att på andra sätt vara en del av någon annans event.

Inom Event Marketing är det viktigt att bjuda på något - för att skapa kontakt med kunderna måste de först lockas in. Genom att erbjuda t ex en rabatt, en upplevelse eller en kopp kaffe så kan kunden i gengäld lyssna - och lära sig om era tjänster eller produkter.

Vad är fördelarna?
En av de stora fördelarna med Event Marketing är att ni får möta era kunder på en personlig nivå. Tillskillnad från t ex en TV-reklam som är ett envägsflöde får ni genom event chansen att interagera och få respons direkt från era kunder. Ett trevligt bemötande och en möjlighet för era kunder att ställa frågor direkt till er personal är ovärderligt.

Vad ska jag tänka på?
Det går inte att dyka upp var som helst och förvänta sig framgång. Definiera tydligt vilka ni vill nå, vart ni når dem och hur ni når dem. Fundera också över lämpliga samarbetspartners. När det kommer till event är det oftast fördelaktigt att vara flera.

CoffeeCow

Tillbaka till bloggen

Vad är Event Marketing? | CoffeeCow